Hakkımızda

Bölümümüzle İle İlgili Bilgiler
 
Sosyoloji Bölümü, Kırklareli Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesine bağlı olarak açılmıştır. Birinci ve ikinci öğretim Sosyoloji programlarında YÖK’ün belirlediği öğrenci kontenjanlarına uygun olarak 2012 yılında öğrenci kabulüne ve eğitim-öğretime başlamıştır. Lisans eğitimi süresi 4 senedir. Eğitim dili Türkçe’dir. 2020 yılında bölüm müfredatı Bologna Süreçlerine uygun olarak güncellenmiştir. 2021 yılında ÇAP ve Yan Dal programları başlatılmış olup, 2020 yılında Sosyal Bilimler Enstitüsü altında Sosyoloji Tezli Yüksek Lisans programı başlatılmıştır. Sosyoloji Bölümü, Kırklareli Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesine bağlı olarak açılmıştır. Birinci ve ikinci öğretim Sosyoloji programlarında YÖK’ün belirlediği öğrenci kontenjanlarına uygun olarak 2012 yılında öğrenci kabulüne ve eğitim-öğretime başlamıştır. Lisans eğitimi süresi 4 senedir. Eğitim dili Türkçe’dir. 2020 yılında bölüm müfredatı Bologna Süreçlerine uygun olarak güncellenmiştir. 2021 yılında ÇAP ve Yan Dal programları başlatılmış olup, 2020 yılında Sosyal Bilimler Enstitüsü altında Sosyoloji Tezli Yüksek Lisans programı başlatılmıştır.
 
Akademik Kadro
Misyon, Vizyon ve Değerler
 
Misyon (Özgörev): Toplumsal olana ilişkin bilimsel bilgi üretmek, toplumsal olgulara dair sosyolojik bilginin sınırlarını genişletecek bilimsel araştırmalar yürütecek yeterlikte akademik birikime ve entelektüel donanıma sahip araştırmacılar yetiştirmek; toplumsal sorunlara dair bilimin gelişmesine, topluma ve dünyaya katkı sunan bilimsel araştırmalar yapmak ve ‘iyi’ bir toplum hedefine yönelik ve yerel ve küresel sorunlara çözüm odaklı bilimsel öneriler geliştirip sunmak.
Vizyon (Özgörü): Evrensel bir perspektifle kamu çıkarını ve toplum yararını merkeze alan sosyolojik bilginin gelişimine katkı yapacak bilimsel araştırmalar gerçekleştirmek; etik değerlere bağlı ve saygılı yüksek akademik nitelikli araştırmacılar yetiştirmek; bilimsel çalışmaları ve üretimleriyle ulusal ve uluslararası sosyalbilim çevrelerinde saygın bir konuma ulaşmak.
Bilgi Yönetim Sistemi
Erasmus Koordinatörlüğü
Bologna Eşgüdüm Koordinatörlüğü
Elektronik Belge Yönetim Sistemi
Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı
Performans Analiz Sistemi
Öğrenci E-posta Girişi
Personel E-posta Girişi
Trakya Üniversiteiler Birliği
Kalite Geliştirme Koordinatörlüğü
KLU Mezunlar Portalı
Öğrenci Bilgi Sistemi